12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ

İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin103. yıldönümünü kutlamak ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak amacıyla okulumuzda öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle beraber etkinlikler düzenledik.
Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşımızın Türk Milleti'ne kazandırdığı bağımsızlığı en iyi şekilde özetleyen ve İstiklalimizi perçinleyen İstiklal Marşımız Mehmet Akif Ersoy tarafından 103 yıl önce kaleme alınmış ve o tarihten itibaren Türk Milleti' nin yüreğine ve hafızasına kazınmıştır.

Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'u şükran ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhları şad olsun.

‘’Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’

21-03-202421-03-2024